Fényszóró polírozás nélkül láthatatlan marad az utakon

A fényszóró polírozást követően a homályosság eltűnik. Haladjon erős fényű lámpákkal az utakon minden utazása alkalmával!

A járművek fényszóróit műanyagból gyártott búra fedi le. Ez a búra korábban üvegből készült, de a kevésbé törékeny polikarbonátra cserélték. A gyárak különböző technológiákat alkalmaznak lámpabúra előállítására, ám az elszíneződés mindegyik terméknél elkerülhetetlen.

A lámpák borításának elhomályosulása általános használat mellett néhány év leforgása alatt bekövetkezik. Ennek következtében a fényszórók már csak kb. 22 százalékos fénykibocsátásra képesek. Ez rendkívül alacsony teljesítmény, szürkületkor, esőben, hóban, éjszaka egyenlő a balesettel. Ne feledje, a balesetek többsége éjszaka történik!

Homályos? Ne hagyja matt állapotban!

A használt autóknál gyakran látni ezt az elváltozást, így vásárlás után vagy eladás előtt gyakran van szükség polírozásra. Minden autó tulajdonos szembesül ezzel a problémával akár többször is, mert hazánkban egy jármű átlagos életkora nem kevesebb, mint 15 év.

Mi az oka a bura elhomályosulásának? Az autót számos hatás éri, főleg az időjárás oldaláról, ami nem múlik el nyomtalanul. A fényszórók borítását a só, az UV sugárzás, a szmog, a tisztításhoz használt vegyületek elszínezik, elködösítik, de kisebb-nagyobb karcolások, repedések is ronthatják az állapotát. Az ilyen lámpa csökkenti a láthatóságot, balesetveszélyes, de költséges is. A repedéseken át nedvesség, por kerülhet a lámpába, amit végül javíttatni is kell majd.

A következő házi módszereket ajánlják az autósoknak:

  • fogkrémes kezelés
  • szódabikarbónás dörzsölés
  • oldószeres, mikroszálas törlőkendős áttörlés

Ne rontsa tovább autólámpája állapotát, vigye inkább műhelybe, ahol felesleges károk nélkül és eredményesen végzik el a polírozást!

A műhelyünkben korszerű eszközökkel végezzük el a bemattult fényszórók búrájának mechanikai felújítását. A polírozás minimális időt vesz igénybe, ám a végeredmény magáért beszél. Na halogassa, kérjen időpontot szolgáltatásunkra! Lásson és látszódjon az utakon tökéletes állapotú fényszórókkal!

2023-08-16T12:27:03+00:00augusztus 16th, 2023|Kategória: Fényszóró polírozás|Címkék: |