Oldalüveg csere2022-02-21T12:12:02+00:00

OLDALÜVEG CSERE

A gépjárművek oldalüvegeiről elmondható, hogy míg a szélvédő sérülésekor az általában csak reped, addig az oldalüveg apró darabokra hullik. Ez abból adódik, hogy amíg a szélvédő laminált üveg addig az oldalüvegek többsége edzett technológiával készül és egy ponton történő erős behatásra szétrobban.
Ezt okozhatja egy fűnyírás következtében felverődött kavics, egy autóban hagyott kulcs miatt való betörés, rongálás, baleset okozta sérülés illetve az üveg feszültségéből adódó robbanás, stb…

Általánosságban elmondható, hogy a személygépjárművek oldalüvegei közül a legkisebb a legdrágább.

gépjármű üveg forgalmazás, beépítés, javítás
Árajánlat kérés

Sokan abba a hibába esnek, hogy ha bent hagynak valamit az autóban betörik a legkisebb üveget a szerényebb javítási költségek reményében. Hiba! Ezek az üvegek többnyire csak gyári alkatrészként elérhetők magasabb áron. Ebben az esetben és ha más módon nem megoldható a gépjármű kinyitása akkor javasoljuk a vezetőhöz legközelebb eső lejáró üveg betörését a legalacsonyabb helyreállítási költségek végett.

Az oldalüveg cserélési folyamat első lépése az autóba hullott apró üvegszilánkok eltávolítása az utastérből illetve a műanyag ajtótakaró burkolatokból és szerkezetekből. Ezt követően a lejáró üvegeket esetében megtörténik a kezelő szerkezet ellenőrzése, tesztelése. Ha a szerkezet ép és az üvegszilánkok is eltávolításra kerültek akkor megkezdődhet az új üveg beépítése. Amennyiben lejáró üveg cseréről van szó a beépítésénél nem kell száradási idővel számolnunk így a szerelést követően azonnal használatba vehető az autó.

Cégünk széles körben kínál utángyártott és gyári oldalüvegeket mindennemű gépjárműhöz. Továbbá a lejáró üvegek szerkezetének beszerzését és beépítését is vállaljuk.

+36 20 967 9169