Kavics vagy jég? Nem maradhat el a szélvédő javítás

A szélvédő javítást télen gyakran kell a jég okozta sérülések miatt igénybe vennie egy autósnak. A jármű ablakait javítani vagy pedig cserélni kell ilyenkor.

A városi autózás fokozottan sérülésveszélyes tevékenység egy járműre nézve. Sok szituációban érheti karcolás, horpadás, repedés az autó karosszériáját, na és a szélvédőjét is. Amellett, hogy a parkolókban, a forgalomban megrongálódhat, az utak is rejtenek veszélyt az üveg és a karosszéria számára.

Az autóüveg két, leggyakoribb ellensége a kavics és faág, emellett pedig évszaktól függően a jég. Az autósok kőfelverődés javítással egész évben felkeresik a műhelyeket. A kavicsok támadását sajnos nem lehet kivédeni, mert az autó gumiabroncsai alól bármikor, bárhol felpattanhatnak és becsapódhatnak az üvegre.

Láss ki télen is a szélvédődön!

A kavicsok okozta törések, repedések javíttatásának vagy az új autóüveg beszerelésének a halogatása a téli évszakban még kockázatosabb. Ebben az évszakban egyébként is nehezített látási viszonyok között kénytelen vezetni minden sofőr. A korán sötétedő napok mellett a szürke, havas, ködös időjárás is a sofőrök ellen dolgozik.

Ne nehezítsd meg a saját dolgodat és ne vezess sérült szélvédővel télen se!

A jégeső ugyan inkább nyáron csap le az autókra, viszont a jégkár kijavítása ilyenkor is elsőbbséget élvez. Az üveg védtelen a hirtelen kialakuló jégzáporral szemben és ha szabadban kapja el a vihar, pillanatok alatt nyomot hagy a felületén.

Évszaktól függetlenül elsőbbséget élvez a szélvédő javítása, mert ami csupán egy karcolásnak tűnik, az a teljes üveget tönkre tudja tenni. Veszélybe kerül az utasok testi épsége, a jármű szerkezeti szilárdsága és a karosszéria tartása. A téli jeges szél is képes tovább repeszteni egy kavicsfelverődést. A fagyos idő hatással van az üvegre, a repedéseken keresztül törékennyé válhat az üveg.

Bármelyik évszakban érte az autót kavicszárpor vagy jégeső, vedd az irányt a mi autószerelő műhelyünk felé! Minél előbb hozod el az autót, annál kisebb problémát kell a szakembereinknek javítani.