A szélvédő javítást ne halassza a nyár végére!

A szélvédő javítás nyáron is aktuális lehet, ha sérülés éri az autóüveget. A szakembernek minél előbb látnia kell az üveget és ha kell, cserélni azt.

Nyáron megnő a balesetek esélye

A nyár egyike azoknak az időszakoknak, amikor azok is többet használják az autójukat, akik egyébként nem ülnek gyakran volán mögé. Mikor lehetne jobban kihasználni egy autót, ha nem a vakáció alkalmával? Ilyenkor sajnos megnő a balesetek száma is, a járműveket különféle sérülések érhetik.

Gyakori eset, amikor az autó szélvédőjét éri a kár. Az utazások során nagyon eltérő minőségű utakra tévedhet az autós és különböző helyeken kénytelen parkolni az autójával. Ez növeli a kockázatát az üveg sérülésének. Attól függően, hogy milyen típusú, mekkora kiterjedésű és mennyire súlyos az üvegen keletkezett kár, szükség lehet szélvédő javításra vagy akár a szélvédő cserére is.

A szélvédőről a szakember tud gondoskodni

Az autóüveg maradhat, ha a sérülés nem terjed tovább és a szakember tud rajta segíteni. A legveszélyesebb törések azok, amik a szélvédő szélén keletkeznek. Az üveg ragasztása a karosszéria közelében gyengébb, ezért a törés itt gyorsabban tovább tud terjedni. A kisebb sérüléseket műgyanta alapú anyaggal fel lehet tölteni és eltüntetni a keletkezett légbuborékokat. A kitöltött repedést a javítás végén kezelik, hogy szilárd maradjon.

Ne essen abba a hibába, hogy az üveg törését, repedését csak egy sajnálatos esztétikai hibának könyveli el! A nyári meleg, illetve hőmérséklet ingadozás hatására a repedés megnőhet, de az utakon leselkedő bukkanók is veszélyesek. Egy-egy, nagyobb lökés hatására, ami az üveget is éri, az egész szélvédő darabokra hullhat.

Azt javasoljuk, hogy semmiképpen se induljon el nyaralni repedt, törött autóüveggel, még egy rövidebb kiruccanásra se. Szánja arra az időt, hogy autószerelő műhelybe viszi az autót, ahol újra hibátlan és biztonságos lesz a szélvédő!

A javításról, cseréről, autóüveg beszerelésről is adunk információkat az érdeklődőknek a közzétett elérhetőségeinken.

2023-06-19T12:55:27+00:00június 19th, 2023|Kategória: Uncategorized @hu|