A panorámatető csere rövid időn belül elkészül

A nyári autózásra nem árt felkészülni egy panorámatető cserével. Ne autózz sérült tetővel, használd ki az autód minden előnyét!

Egy üvegtető, az az, tetőablak az autón igazi, nyári életérzést nyújt, amivel öröm közlekedni az utakon. Elég csak lehúzni és friss levegő áramlik be, enyhítve a kánikulát. Napfényesebb és világosabb autóbelsőt lehet egy ilyen tetővel megteremteni, ami hozzájárul a komfortosabb utazáshoz.

Alapvetően egy panorámatetővel nincsen gond, mert az új tetők több éven keresztül is probléma nélkül tudnak működni. Az évek múlása azonban már nyomot tud hagyni az üvegtető alkatrészein.

Gondok a tetővel

  1. Gyakori probléma például az, hogy a bejutott esővíz nem tud eltávozni az esővízelvezetőkben, mert azok eldugulnak.
  2. A panorámatetőt könnyen érheti baleset is. A szélvédőhöz hasonlóan felpattanhat az üvegre kavics vagy nagyobb kövek az autózás közben, amik különböző súlyosságú töréseket okozhatnak. Mivel a tetőről van szó, a túl alacsony vagy visszacsapódó faágak is fel tudják karcolni az üveget, ha az autós nem vigyáz.
  3. A felelőtlen használat is meg tudja rövidíteni a panorámatető életét. Ügyelni kell arra, hogy ne nyissák ki a tetőt akkor, ha van az autón tetőcsomagtartó is. Kerülni kell fagyos időben nyitást, illetve amikor hó borítja az üveget, a  és nehéz csomagokat sem szabad rápakolni.

Mindig ellenőrizni kell a tető zárása előtt, hogy nincs e az üveg útjában valamilyen tárgy, ügyelni kell arra, hogy gyerek vagy kisállat ne tegye a testrészeit a tető nyílásába.

A panorámatető olyan extra, amire könnyen ráfizethet, ha nem figyel oda a tető állapotára és használatára.

Az autóüvegre specializálódott műhelyünk nyitva áll minden autós előtt, akinek a járműve szakembert igényel. A honlapunkon megtalálhatóak az elérhetőségeink az időpont egyeztetéshez, de azonnal ajánlatot is tudsz kérni a kollégánktól.

2024-05-22T12:33:08+00:00május 22nd, 2024|Kategória: Panorámatető csere|