Télen is aktuális a kavicsfelverődés javítás

A kavicsok egész évben támadásra készek. Ha egy kavics elérte a célját, a kavicsfelverődés javítás nem várhat, különben megnőnek a szélvédő költségei.

A kavicsok ott lapulnak az út mentén, lesben állnak a városi aszfalton és támadásra készen sorakoznak az országutakon. Az időjárás vagy az évszakok váltakozása egyáltalán nem befolyásolja, hogy milyen méreteket ölt a kavics veszély. Ha eddig azt hitte, hogy csak nyáron, száraz évszakban nő meg a kavicsfelverődés veszélye, akkor van egy rossz hírünk, télen is veszélyesek az utak.

A téli hidegben a fagy képes arra, hogy a kavicsok számát megnövelje. Hogyan történik ez? A fagy a kátyúk kialakulásához hozzájárul, méghozzá olyan módon, hogy az aszfalt könnyebben töredezik a nagy hidegben. Az autók a sérülékenyebb aszfaltra hajtva az aszfalt kisebb nagyobb darabjait felcsapják és azok az üvegre pattanva máris potenciális veszélyt jelentenek.

Nem a kavicsok jelentik az egyedüli rizikót. A szélvédő üvege télen ki van téve a hőmérséklet különbségnek. A fűtés és a kinti fagy sérülékenyebbé teszi az üveget magát is. Ezt tetézni tudja egy vékony, nagy felületű, esetleg rosszabb minőségű szélvédő megléte is. Láthatjuk, hogy a leselkedő kavicsok és az egyéb tényezők együtt komolyan fenyegetik az autóüveg stabilitását.

Autózás közben kavics csapódott az autóüvegnek? Ezúttal nem maradt nyom nélkül az üveg és a kavics találkozása és csúnya repedés keletkezett a szélvédőn? A gyors kavicsfelverődés javításnak köszönhetően ez csupán egy rossz rémálom marad. A javításhoz csupán egy időpont kell, a szélvédő pedig korszerű technológiával javítva visszakapja az eredeti formáját, sőt jobb állapotot kap.

A soproni autóüveg szerelő műhelyünkben a szélvédő javítás 20 perc. A kavicsfelverődés okozta sérülés csak egészen rövid ideig fogja elcsúfítani az autó üvegét. Mi, a műhelyben kezeskedünk azért, hogy ne maradjon egy autó sem sérült szélvédővel a kelleténél hosszabb ideig. Kérjen időpontot a műhelybe szélvédője javításához!