Pusztai Mihály E. V. | Cím: 9400 Sopron, Pozsonyi u. 52 | Telefon: 00 36 20 9 679 169 | Emai: autouvegpusztai@autouvegpusztai.hu
 
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
szélvédő javítás

A fényszóró külső üvegfelületei is hasonló sérüléseket szenvedhetnek el, mint a szélvédők.Javítási technilógiájuk is hasonló, azonban itt szinte minden esetben a fényszóró ki- illetve beszerelése is hozzátartozik a javításhoz.

Ebből és az itt használt ragasztó hosszabb száradási idejéből adódóan a javítás átlagos ideje 30-60 perc.

Az így kijavított fényszórók a műszaki vizsgán megfelelnek, így célszerű a sérülést követően minél gyorsabban javíttatni, mert a nedvesség hatására a belső foncsor oxidálódik, és ez minden esetben a fényszóró cseréjét jelenti.

Az újabb típusú gépjárművek műanyag búrás fényszórói nem szenvednek töréses, repedéses sérülést, felverődött kövek által. Idővel azonban ezek a fényszórók is homályossá, karcossá válnak, ami a fényerő csökkenéséhez vezet. Polírozási technológiával általában helyreállítható az eredetihez hasonló állapot. További információkat a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeken kérhet.

 

Miért fontos a fényszóró javítása?

A probléma ott kezdődik, hogy egyszerűen nem törődünk a fényszóró állapotával. A régebbi típusú autók fényszóróiban még gyakran tett kárt a kavicsfelverődés, a jégeső és egyéb külső tényezők. Azonban ha a fényszórócserére nem költenénk feleslegesen, akkor mielőbbi javíttatás szükséges.

Az új, műanyag fényszórós autóknak annyi előnyük van, hogy kiválóan ellenállnak az ilyen hatásoknak. Azonban ezek esetében egy alattomosabb problémával kell szembe néznünk. Ez pedig a kopás. Ugyan nem tudnak tényleges kárt tenni a fényszóró üvegében, a szétkarcolódott felület szintén balesetveszélyes. Így csökken a látótávolság, a fényerő jelentős visszaesése miatt.

Érdemes tehát jobban odafigyelnünk a fényszóróra. Nem csak azért lényeges, mert a hatóság megbüntethet miatta, hanem életünk megóvásában is jelentős szerepet játszik. A rossz látásviszonyok súlyos baleseteket okozhatnak. A megfelelő, jól működő és megbízható fényadású fényszóróval a látási viszonyok még szélsőséges körülmények között is megfelelőek maradnak.

Ha szeretné elkerülni az ebből adódó baleseteket, javítassa fényszóróját velünk!


Műanyag lámpák

Napjainkban egyre több gépjármű lámpája készül műanyagból, ami gazdaságos a gyártóknak, azonban a tulajdonosok számára talán kevésbé.

A műanyag lámpa előnye ugyan, hogy egy esetleges törés alkalmával nem fordul elő a szilánkos törésből eredő sérülés és jobb a világítási tulajdonsága is, azonban az idők során a káros napsugaraknak köszönhetően a műanyag bomlásnak indul. Ennek a folyamatnak köszönhetően az elszíneződik és ez által az izzólámpa fénye nem jut át rendesen a borításon és az energia nagy része hővé alakul, amely következtében felgyorsul a minőségromlási folyamat. Ennek eredményeképpen csökken a lámpa fényereje, ami nem csupán balesetveszélyes lehet, de a műszaki vizsgán is kifogásolhatják.

A tulajdonos ebben a helyzetben két lehetőség közül választhat: polírozás, amelyet rendszeresen ismételni kell, vagy a csere mellett dönthet.

A tudatos és biztonságos vezetés érdekében fontos odafigyelni a fényszórók állapotára és a megfelelő időközönként szakemberrel ellenőriztetni állapotukat. Ha Önnek fontos a megbízható szakember és a minőségi munka, keressen fel minket elérhetőségeinken és készséggel állunk rendelkezésére!


A fényszórók javítása műszaki vizsga előtt

A biztonságos és balesetmentes közlekedés elengedhetetlen tartozéka a megfelelő látási viszonyok megteremtése, valamint a tökéletes láthatóság autóstársaink számára, melynek köszönhetően számos baleset, és ezzel az anyagi károk és a személyi sérülések is elkerülhetőek. Ennek megfelelően az adott időközönként kötelező műszaki vizsgákon szigorúan ellenőrzik a szakemberek gépjárművünk állapotát, melyek között kiemelten fontos a fényszórók minőségi állapota is.

A rendszeres használat mellett előfordul, hogy a különböző kisebb-nagyobb mechanikai behatások következtében a modern műanyag védőburával ellátott fényszórók megkarcolódnak, berepedeznek vagy betörnek, melynek következtében romlik a vezetésbiztonság és a jármű esztétikai értéke is. A szigorú műszaki vizsga követelményeknek megfelelő állapot érdekében érdemes szakértők segítségét kérni a fényszórók javításával és polírozásával kapcsolatban, melynek köszönhetően elkerülhetjük a későbbi megterhelő kiadásokat.

Az aktuális műszaki vizsga előtt keressen fel minket bizalommal és felkészítjük fényszóróit a vizsgára a megfelelő módon, melyről bővebb tájékoztatásért forduljon hozzánk elérhetőségeinken!


Legyen világosság!

Az autóval való közlekedés számos veszélyt rejt magában: a felelőtlen sofőrök, a rossz útviszonyok, az időjárási tényezők mind rizikófaktorok lehetnek. Ezek éppen elég nagy kihívást jelentenek az autósoknak, azonban tovább nő a balesetek bekövetkezésének esélye, ha nem ügyelünk autónk állapotára.

Ne hanyagolja el járműve fényszóróinak állapotát, hiszen ez nyújt Önnek világosságot az utakon. Hozza el szervizünkbe az autót és bízza ránk a fényszórók profi javítását!

Hozzáértő szakembereink megtalálják és orvosolják a hibát. Ügyelünk a fényszóró lámpatestének állapotára is és nem hagyjuk figyelmen kívül, hogy régi típusú vagy új autóról, illetve lámpáról van e szó. Emellett tanácsot is kaphat tőlünk, melyik az az izzó, amelyik az Ön autójába leginkább illik és az igényeinek legjobban megfelel. Segítünk eligazodni az izzók szerteágazó választékában is.

Legyen az felpattanó kavics, kiégett izzó vagy sérült lámpatest, nekünk nem akadály! Keressen fel minket bármikor fényszóró javításával kapcsolatos igényeivel, hiszen a mi szakértelmünkben megbízhat!


Ne vegyen újat, inkább políroztassa!

Az autó fényszórójának épsége és kifogástalan működése kulcsfontosságú a biztonságos vezetés szempontjából, elsősorban éjszaka és az időjárás okozta rossz látási viszonyok közepette.

A régi típusú műanyag fényszóróknak azonban megvan az a hátulütője, hogy egy idő után mattá válnak, elhasználódnak, vagyis a lámpa fénye nem tud keresztülhatolni rajtuk. Egy új fényszóró megvásárlása igen komoly költség, ezt pedig sokan nem engedhetik meg maguknak, de nincs is rá szükség!

Válassza az olcsóbb, de ugyanolyan hatékony megoldást, vagyis políroztassa műanyag fényszóróit! A fényszórók polírozása az autók fényezéséhez hasonlóan készül, tehát egy csiszoló vászon és csiszoló korong segítségével eltávolítják a vakulást okozó réteget. A polírozás mellett foglalkozunk autóüveg és szélvédő javításával, cseréjével is, így autója minden üveg felületének karbantartását ránk bízhatja.

Forduljon hozzánk bizalommal, és mi gondoskodunk arról, hogy rövid időn belül újra tökéletesen fényszórókkal, biztonságosan autózzon!

 

A fényszóró sérülései

Autónk fényszóróinak épsége nem csak a műszaki vizsga előtt fontos, hanem biztonságtechnikai szempontból is. A sérült fényszórónak tompul a fénye, kevesebb az átszűrődő fény mennyisége, ezáltal előnytelen fénykörülmények között később vesznek minket észre, és könnyebben történhet baleset.

Kerülje el ezt, figyeljen a fényszórók épségére! Ha sérült, vagy csak tompa a fénye, jöjjön el hozzánk, polírozzuk, szükség esetén kicseréljük!

A fényszóró sérülhet menet közben, tolatáskor, ezek általában erősebb karcokat, vagy törést jelentenek. Azonban károsítja az UV sugárzás, a szélsőséges időjárás (jégeső, hódara), a menet közben felverődő por idővel koptatja, apró karcolásokat okoz. Kisebb-nagyobb sérülések keletkezhetnek véletlenül felverődő kavics, kő miatt. Legyen szó bármilyen sérülésről, rendkívül fontos a fényszóró javítása.

Cégünk vállalja a műszaki vizsga előtti fényszóró polírozást is, nagyobb mechanikai sérülés esetén pedig a cserét. Forduljon hozzánk bizalommal, ha megjavíttatná autójának fényszóróit, kerülje el a nagyobb bajt!

 

Néhány szó a fényszóróról


Ön is utálja, ha éjszaka a másik sávban szembe jövő autó fényei elvakítják? Manapság már több lehetőség is van ennek a csökkentésére, köszönhetően a széles választékú fényszóróknak. Nem így volt ez egy évszázaddal ezelőtt.

Az első elektromos fényszóró 1908-ban került használatba, és ekkor kezdtek el próbálkozni azzal, hogyan csökkenthetnék a vakító fény erejét. A kísérletek a tompított fényű fényszórók használatától kezdve lettek sikeresek. A napjainkban használt xenonlámpás fényszóróig hosszú út vezetett, 1924-ben került forgalomba az első egyesített országúti és tompított fényszóró. A fényszóró létrejöttével egyidejűleg szükségessé vált a fényszóró javítás is, amely napjainkra egy alapvető szolgáltatássá vált az autós piacon.

A fényszórók javítása fontos feladat, hiszen ezzel a saját utazásunkat tehetjük biztonságossá, ezért érdemes szakember segítségét igénybe venni.

Ha fényszóró javításra van szüksége, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy újra maximálisan biztonságos legyen a közlekedés!


Fényszóró javítás: Biztonságban vágjon neki a télnek!

Fényszóró javítás: Biztonságban vágjon neki a télnek!A tél jellegzetessége, amellett, hogy gyakran fagypont alá zuhan a hőmérséklet és fokozatosan hidegebb lesz, az egyre rövidülő nappalok. Ahogyan közelítünk az év vége felé, úgy tűnik el egyre gyorsabban a nap.

Ez azt is jelenti, hogy az autó fényszóróit is hamarabb kell felkapcsolni, a nappali vezetés közben megszokott körülmények megváltoznak. Csökken a látási távolság, minden könnyen bizonytalanabbá válik. Ilyenkor szükség van jól működő fényszórókra, melyek minimalizálják a balesetek kialakulásának kockázatát. Amiről tehát nem szabad megfeledkezni, az a fényszóró javítás!

Képzelje el, ahogyan kiér a városból, az országúton hajt, ahol nincs közvilágítás, Ön pedig ott halad gyéren világító fényszórókkal. Cseppet sem megnyugtató gondolat. Előzze meg a bajt, és készüljön a hosszú téli éjszakákra tökéletesen működő fényszórókkal!

Keressen minket bizalommal fényszóró javítás ügyében! Kedvező áron, hozzáértő szakemberek keze alatt kel új életre autója, hogy Ön újra nyugodtan ülhessen a kormány mögé!


Ha leszáll a köd

Ha leszáll a ködKözlekedésbiztonsági szempontból a legveszélyesebb időszak egyértelműen a tél. Nem csak csúsznak az utak, a látási viszonyok is sokszor rosszak, sőt, gyakori a sűrű köd, amikor szinte az autó orráig sem lát a sofőr. Ilyen körülmények között csak erős, hibátlan fényszóróval szabad útnak indulni.

Egy tompa fényszóró a sűrű ködben szinte semmit sem ér. Így nem látjuk az utat, és ami talán még rosszabb, hogy a többi közlekedő sem lát minket. Ez sajnos nagyon könnyen balesethez vezethet, pedig egyszerűen elkerülhető lenne. A biztonsága érdekében ne halogassa a fényszóró javítást, hiszen a téli időjárás kiszámíthatatlan, váratlanul kerülhet ködbe és hófúvásba egyaránt! Ilyen időjárási helyzetekben csak egy maximálisan működő fényszóróval szabad közlekedni.

Gondoljon időben a fényszóró javításra, ne kockáztassa saját, utasai és a többi közlekedő biztonságát! Soproni autóüveg javítással foglalkozó cégünk rövid határidővel, kedvező áron vállal fényszóró javítást is, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!


Fényszóró polírozással a biztonságért

Fényszóró polírozással a biztonságértItt a március, hamarosan eljön a nagy tavaszi esők, zivatarok szezonja is. Ennek az időszaknak is megvan a maga szépsége, azonban közlekedési szempontból sajnos sok veszélyt rejt. Heves esőzés alatt a látási viszonyok jelentősen romlanak, főleg az esti és hajnali órákban, ilyenkor a biztonságos közlekedés csak erős, hibátlan fényszóróval lehetséges, ezért érdemes beiktatni a fényszóró polírozást.

A tavasz másik nagy veszélye közlekedésbiztonsági szempontból az erdei állatok gyakoribb megjelenése az utakon.  Az őzek, vaddisznókés a kisebb állatok is sajnos sokszor nehezen észrevehetőek, amikor pedig közelebb ér hozzájuk az autó, már késő, a baleset szinte elkerülhetetlen. Miattuk és az autóban ülők biztonsága érdekében is érdemes a fényszórót políroztatni, biztosítva ezzel a lehető legjobb látási viszonyokat.

Ne feledkezzen meg még a tavaszi zivatarszezon előtt a fényszórók polírozásáról, a jó látási viszonyok érdekében! Bővebb információért, árajánlatunkért keressen fel minket bátran!


Fényszóró javítás: A fényszóró különböző sérülése

Fényszóró javítás: A fényszóró különböző sérüléseMindent megtesz az autójáért annak érdekében, hogy mindig a legjobb állapotban legyen? Ez fontos dolog, hiszen egy járműről van szó, amivel csak úgy lehet biztonságosan közlekedni, kihozni belőle a maximumot, ha minden porcikája ép és szép. Ez az autó fényszóróira is vonatkozik.

A fényszórók nem lehetnek sérültek, mert ezek adják a világítást, a biztonságot az éjszakában vagy rossz látási viszonyok mellett is. Mi minden történhet egy fényszóróval, ami rontja a fényerejét, elvesz a működése tökéletességéből, és ami fényszóró javítást tesz szükségessé?

A fényszóró alapvető sérülése a törés. Letörhet, betörhet, megrepedhet az autónak ez az alkatrésze, de ugyanígy bepárásodhat, ha valahol befolyik rajta a víz. A fényszóró elektronikájával is probléma lehet, sérülés, hiba esetén a világítás nem működhet megfelelően. Végül gyakori probléma a régi fényszórók bemattulása, ami szintén a fényerősséget gyengíti. Ezen segíthet például a polírozás. Nem kell minden esetben új és drága fényszórókat venni.

Keressen minket bizalommal, és bízza ránk fényszórói javítását!


 

Fényszóró javítás: ne várjon vele, jön a tél!

Fényszóró javítás: ne várjon vele, jön a tél!Egy megbízható fényforrás mindig jól jön, különösen akkor, ha a sötét éjszakában, téli zimankóban kell visszatalálnunk a biztonságos otthonba. Az autókon ezt a funkciót a fényszórók töltik be, és nagy szükség is van rájuk, hiszen télen már nem számíthatunk olyan hosszú ideig a napfény segítségére. A látáshoz szükség van a fényszórókra, amiket télen már délután fel kell kapcsolni!

Ha egy fényszóró nem működik jól, bemattult, meghibásodott, vagy eltört, az azt jelenti, hogy az autó nem tud biztonságosan közlekedni, így szükségessé válik a fényszóró javítás! A hibás fényszóró ugyanis veszélyes ránk, az utasainkra és a többi közlekedőre nézve is! Nem veszünk észre az akadályokat és minket sem vesznek észre időben egy nem kielégítően működő fényszóróval közlekedve!

Itt az ideje, hogy igénybe vegye a fényszóró javítást! Ha eddig nem tette, ne halogassa tovább, mert nagyon kellemetlen következményei lehetnek! Hozza el hozzánk autóját fényszóró javításra, és mi gondoskodunk arról, hogy tökéletes fényszórókkal vágjon neki a téli sötétségnek!


 
 
autóüveg telephely autóüveg munkáink/személyautók autóüveg munkáink/teherautók/buszok
 

Autouveg.lap.hu | Szelvedojavitas.lap.hu | Autolampa.lap.hu | Impresszum és Tárhely Szolgáltató