Pusztai Mihály E. V. | Cím: 9400 Sopron, Pozsonyi u. 52 | Telefon: 00 36 20 9 679 169 | Emai: autouvegpusztai@autouvegpusztai.hu
 
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
szélvédő javítás

Az autóüveg javítására keres megbízható szerelőcsapatot?


Mivel a szélvédő és az oldalsó ablakok is az utasok kényelmét és védelmét szolgálják, így mindig tökéletes állapotban kell lenniük ahhoz, hogy kifogástalanul megfeleljenek rendeltetésüknek.

A kavicsok, törmelékek okozta károk a szélvédőben vagy az oldalsó üvegekben kicsinek tűnhetnek. Azonban ha nem viszi időben szervizbe, nagyobb baj is kialakulhat. Az autó szélvédőjében keletkezett apró sérülés tovább repedhet, veszélyeztetve ezzel a vezetést és az autóban ülők biztonságát.

Az autóüveg javítás által megelőzhető a nagyobb baj!A javítás nálunk kedvező árakon történik, és időtálló megoldást nyújt!

Ha megrepedt az üveg, a legjobb, amit tehet, hogy azonnal leragasztja a sérülést egy kőnyom matricával. Így elkerülhető, hogy szennyező anyagok, por, apró szemcsék kerüljenek az üveg repedéseibe, amiket később már nem lehet teljes mértékben kitisztítani.

Az autóüveg javítást profi szakembereink végzik, ezért a szerviz után ugyanolyan kiváló minőségű autóüvege lesz, mint a probléma előtt.

Jöjjön el hozzánk és mi megjavítjuk a sérült autóüveget gyorsan és megbízhatóan!

Ha a szélvédőt érő kőfelverődés kagylós sérülést, vagy viszonylag rövid repedéssel járó sérülést okoz, akkor a probléma gyorsan orvosolható.


A szélvédőn a repedések végét elfúrjuk, majd a keletkezett hézagokat, sérüléseket UV sugárzásra száradó, műgyanta alapú ragasztóval kitöltjük. Az eljárás 15-20 percig tart.

A javítás minősége nagy mértékben függ a sérülés belső szerkezetétől (szilánkos, porózus sérülések nyoma jobban látszódik), és a keletkezés idejétől (szennyeződött, oxidálódott sérülés, kevésbé látványosan javítható).

További információkat a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeken kérhet.

 

Az autóüveg sérülések fajtái

Az autó üvegfelületein, szélvédőjén több féle formájú és nagyságú sérülés keletkezhet, melyek, ha időben javítva vannak, elkerülhetőek a balesetek és a nagyobb anyagi kár.

Gyakran előfordulhatnak kavicsfelverődésekből származó sérülések, melyeket fontos időben helyreállítani, mert nagyobb repedések alakulhatnak ki. Az alábbiakban bemutatjuk az autóüveg leggyakoribb sérüléseit.

• Kagyló formájú törés: Általában tompa tárgyakkal való ütközésből származhatnak ezek a típusú sérülések, amelyekből kisebb eséllyel alakulnak ki nagyobb repedések.

• Csillag alakú törés: Egy pontból kiindulva számos irányban indulnak el a törésvonalak, melyeknek a legnehezebb a korrigálása.

• Kombinált törések: Az egy pontból kiinduló repedés vonalak kagyló formájú ívekben állnak meg.

• Félhold formájú szilánkos törés: Néhány esetben több ellentétes irányból induló egyenes vonalú törés kombinálódik egy fél kagyló formájú töréssel.

Sajnos az Ön autóját is érhetik balesetek, sérülések, melyek esetében saját és mások védelmének érdekében forduljon időben szakemberhez!

Ha Önnek jó szakemberre van szüksége autóüveg javításhoz, forduljon hozzánk bizalommal!


Kavicsfelverődés javítása

A kavicsfelverődésekből származó sérülések igen gyakoriak az autós közlekedés folyamán, azonban ezek a legtöbb esetben egy jó szakember számára könnyedén javíthatóak, esztétikai romlás és komoly anyagi megterhelés nélkül. A javíthatóság gyakran a sérülés méretétől, súlyosságától és a belekerült szennyeződés mértékétől függ.

Az autók szélvédője kétrétegű üveglapból készül, valamint a rétegek között egy speciális fóliaréteg helyezkedik el. A legtöbb kavicsfelverődésből származó sérülés során a felső réteg sérül, azonban súlyos esetekben előfordul, hogy a belső üvegréteg is károsodik, melyek javítási lehetőségei függnek a sérülés elhelyezkedésétől, hozzáférhetőségétől. Ha nincs lehetőségünk azonnal szakemberhez fordulni, a kavicsfelverődéseket ragasszuk le, amíg ki nem javítják a hibát, és ezzel megelőzhetjük a sérülés súlyosbodását, illetve a szennyeződések lerakódását.

Ha autóján kavicsfelverődésből származó sérülések találhatóak, forduljon hozzánk bizalommal és profi szakembereink hibátlanul kijavítják azokat az esztétikai értékek megóvása mellett!

További információkért keressen minket elérhetőségeinken!


A szélvédő biztonsági szerepe

A régi autókat még üveg nélkül gyártották, így a korabeli képeken mindig autószemüvegben láthatjuk az utazókat. Mára már a gépjárművek nagy része számos biztonsági funkcióval rendelkezik, erre szolgál többek között a szélvédő is.

Fontos, hogy szélvédőnk jó állapotban legyen, ne legyen repedt, hiszen a szélvédő biztonsági funkciót is betölt. Ha gépjárművezetés közben bármilyen balesetet szenvedünk, a szélvédő az, aminek a kinyíló légzsák nekifeszül. A légzsák pedig arra szolgál, hogy a baleset során bent tartsa az utasokat az autóban, megakadályozza a szélvédőn keresztül történő kirepülést és a súlyosabb sérüléseket.

A komolyabb sérülések elkerülése végett tehát figyeljünk oda arra, hogy a szélvédő kifogástalan állapotban legyen! Ellenőrizzük, hogy ne legyen karcos, repedt, hiszen ez nem csupán esztétikai funkciót tölt be.

Az autóüveg gyártás nagy szakértelmet és hozzáértést igényel, így értelemszerűen ne bízzuk akárkire elkészítését és javítását sem! Ahogyan autóvezetés során is a legfőbb biztonságra törekszünk, ugyanúgy autónk állapotára is oda kell figyelnünk. Ha bármilyen sérülést tapasztal szélvédőjén, jöjjön el szalonunkba és vizsgáltassa meg autóját! Forduljon hozzánk bizalommal!


Az autóüveg tisztításáról

Az autónk karbantartása, rendszeres szervizelése és tisztántartása alapvető feladataink közé tartozik, ha azt szeretnénk, hogy még sokáig szolgáljon minket járművünk. A szélvédő, vagy az autóüveg tisztántartása sokszor nem is olyan egyszerű feladat, mint amilyennek látszik, hiszen előfordulhatnak olyan makacs szennyeződések, melyeket karcolás nélkül igencsak nehéz eltávolítani.

Most megosztunk Önökkel néhány praktikus tanácsot, melyek segítségével a szélvédő egyszerűen és különösebb anyagi ráfordítás nélkül is tisztán és higiénikusan tartható.

 • A szélvédőre csapódott bogarak, termések eltávolítását minél előbb kezdjük meg, hogy ne száradjanak rá. Slaggal lazítsuk fel, majd ecetes vízzel távolítsuk el.
 • A téli jég eltávolítására használjunk konyhasót, majd győződjünk meg arról, hogy minden vizet eltávolítottunk, nehogy befolyjon a motortérbe.
 • A szódabikarbónás vízzel áttörölt autóüveg ellenállóbb lesz az esőcseppek ellen, azok kevésbé tudnak majd megtapadni rajta.

Forduljon hozzánk, ha autóüvegről van szó, és bízza ránk az autóüveg cseréjét, javítását!

 

Jégkár okozta autóüveg sérülések javítása

Autónk hibátlan műszaki állapota és ép karosszériája alapvető feltétele, hogy biztonságos és felelősségteljes módon vehessünk részt a forgalomban, legyen szó a mindennapi utazásról vagy munkavégzésről. A jármű épségének megóvása és a szükséges óvintézkedések bevezetése sokak számára elengedhetetlen szempont, azonban néhány természeti körülmény ellen nem védekezhetünk hatékonyan minden esetben.

A jégeső által okozott károk kisebb-nagyobb mértékben érinthetik autónk karosszériáját, valamint az üvegfelületeket, azonban minden esetben érdemes szakértőhöz fordulni a javítási munkálatokkal kapcsolatban és ezzel elkerülni az esetleges baleseteket, illetve nagyobb károkat. Az autóüveg javítás során napjainkban modern, gyors és precíz technológiai megoldások állnak rendelkezésünkre, melyeknek köszönhetően gépjárművünk visszanyerheti eredeti, hibátlan állapotát.

Megbízható, gyors és minőségi autóüveg javításért, illetve egyéb üvegezési szolgáltatásokért tekintse meg weboldalunk bővebb információit, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!


Néhány tanács a szélvédő tisztántartásához

A járművek szélvédője fontos szerepet tölt be, hiszen szabad kilátást biztosít, ugyanakkor megvéd a felpattanó kavicsoktól, az üvegnek ütköző bogaraktól és egyéb, balesetveszélyes körülményektől.

Ezeknek az ütközéseknek köszönhetően könnyen koszos, maszatos lehet az autóüveg. Sokszor elég annyi is, hogy egy fa alá parkol, és a lehulló termések könnyen beszennyezik az üveget. Ezeknek a foltoknak az eltávolítása nem mindig egyszerű, azonban néhány trükk segítségével gyorsabban túl lehetünk rajta, mint gondolnánk.

 • A szélvédőre száradt koszhoz nem kell mindig drága ablaktisztítót vásárolni. Egyszerű ecetbe mártott ronggyal ugyanolyan hatást érhetünk el, és még a környezetet is védjük vele.
 • A szódabikarbónás vízbe mártott ronggyal áttörölt szélvédő szinte taszítja a vizet, így eső után nem lesz annyira foltos az üveg.
 • Végül a belső oldaláról se feledkezzen meg. Ha könnyen párásodik az üveg belső felülete, segíthet a samponos ronggyal való áttörlés.

Az alapos karbantartás azonban sajnos nem elég, bármikor keletkezhetnek az autóüvegen kisebb-nagyobb sérülések, amivel érdemes szakemberhez fordulni. Szélvédő javítással kapcsolatban bátran forduljon hozzánk!


A szélvédő lehetséges sérülései és javításuk

A szélvédő javítása komplikált folyamat, bármilyen beavatkozás szakértelmet kíván. Néhány szóban bemutatjuk a sérülések típusait, és azok javítását:

Sérülés típusai:

 • A szélvédő három különböző rétegből áll, a belső színtelen és külső színezett üveg között a harmadik réteg a biztonsági fólia. A legapróbb sérüléskor, mint például a kavicsfelcsapódás, az üveg és a fólia között légbuborék keletkezik, melynek többféle típusa is lehet, ennek megfelelő eljárást kell alkalmaznunk.
 • A kagylós vagy repedéses sérülések esetén rendkívül fontos, hogy azonnal szakemberhez forduljunk, hiszen a törés tovább terebélyesedhet, növelve ezzel a javítás hosszát és kiadásainkat is. Ilyenkor ajánlatos ragasztószalaggal rögzítenünk, míg eljutunk egy szervizbe.


Hogyan javítjuk ki a sérüléseket?

A szélvédő javítás a bemeneti nyílás tisztításával indul, melyet különleges fúróval, esetleg gyémánttűvel végeznek. Amikor a szélvédőn lévő sérülés régebbi, szükség van melegítésre és különböző tisztítószerekre is. Tisztítás után egy injektor segítségével speciális ragasztót juttatnak a nyílásba, melynek fénytörése azonos az üvegével.

Ha nem szeretné méregdrágán lecserélni teljes szélvédőjét, javíttassa meg nálunk! Szakembereink gyors munkát végeznek, és garantáljuk, hogy a végeredménnyel elégedett lesz! Keressen bennünket még ma!


Mikor érdemes a szélvédőjavítást választania?

A szélvédőjavítás alapvetően sokkal költséghatékonyabb megoldás, mintha kicserélné szélvédőjét. Vannak olyan sérülések, amik eredményesen javíthatóak, de természetesen sajnos akad olyan is, amikor már a javítás sem orvosolja a problémát. A szélvédőjavítás kőfelverődések és repedések esetén sikeresnek mondható.

Mivel a szélvédő két réteg üvegből áll, így mindkét üveg csak akkor reped be, ha nagy ütés éri a felületet, azonban ez elég ritka eset. A külső szélvédő sérülése szinte az összes esetben kőfelverődésből adódik. Az ablaktörlő lapát visszacsapódása okozhat még sérülést, több repedés keletkezhet ilyekor hosszanti irányban. Veszélyes sérülések közé sorolható, amikor a szitás felnyomatba verődik fel a kavics, mert ebben az esetben nem lehet észrevenni a sérülést, és egy váratlan pillanatban elreped.

Soha ne kísérletezzen otthon a szélvédőjavítással, kérje inkább szakembereink segítségét, hogy a vezetés ismét biztonságos lehessen! Kérdéseivel keressen minket bizalommal!

 

Üvegsérülés?  Válasszon minket!

Szervizünkben kitűnően képzett szerelőcsapat biztosítja a legmagasabb minőségi követelményeket is kielégítő szerviztevékenységet.

Napjainkban a szélvédő három rétegből áll, mely kivitel jobban ellenáll a sérüléseknek. Két üveglapot ragasztanak egymáshoz egy rugalmas anyaggal, ennek köszönhető, hogy nem törik szét úgy, ahogy a régi autók szélvédői, melyek egy baleset esetén sokkal komolyabb sérüléseket okozhattak. Ezeket a hagyományos üvegeket a millió apró darabra törő edzett üvegek követték – ilyenek még ma is az oldalablakok és a hátsó szélvédő. Aztán jöttek ezek a lamináltak, amik már nem hullnak ezer apró darabra, és a karosszériába ragasztva megakadályozzák az utasok kiesését, sőt, a karosszéria merevségéhez is hozzájárulnak. A kavics felverődések ezeken általában csak egy réteget érintenek, a legkülső üvegfelületben tesznek kárt.

Amennyiben autójának szélvédője akár csak a legapróbb sérülést szenvedte, forduljon hozzánk, és szakembereink gondoskodnak róla, hogy ne érje nagyobb kár autóját!

 

Autóüveg: javítás vagy csere?

Az autóüveg az egyik legsérülékenyebb felület a gépjárművön. Könnyen karcolódhat, a jég, a felpattanó kavicsok kárt tehetnek benne, baleset következtében megrepedhet, elpattanhat, sőt, ki is lyukadhat. Mit tegyünk ilyenkor? Cseréltessük ki, vagy vigyük műhelybe, ahol majd megjavítják?

Az autóüveg sérülései csak bizonyos mértékig javíthatóak, ez pedig körülbelül egy 100 Ft-os érme nagyságának felel meg. Ha megtörtént a baj, minél előbb keressen fel egy műhelyt, mert minél hosszabb idő telik, annál nehezebben javítható a sérülés, amit a mozgás és a hőmérsékletkülönbség is tovább ronthat. A sérülést célszerű leragasztani, mert a bejutó szennyeződések utólag még nehezebben távolíthatóak el. Amennyiben ezekre figyel, úgy mi is nagyobb eséllyel tudunk kifogástalan munkát végezni.

Ha teljes cserére van szükség, az eredeti,vagy az után gyártott autóüveg a legjobb választás, hiszen mindkettő szinte ugyanolyan minőséggel bír.

Keressen fel minket bizalommal, és vegye igénybe szakmai segítségünket. Bízza ránk az autóüveg beszerelés elvégzését!


Ne várjunk szélvédőnk javításával!

A mai világra jellemző rohanás közepette nem mindig engedheti meg magának az ember, hogy érdemben foglalkozzon autójával, anyagi és egyéb okokra hivatkozva, ám egyes kérdéseket nem érdemes félvállról venni, mint a szélvédő javítás. Ha időben kezelünk egy ilyen jellegű problémát, energiát és pénzt is spórolunk vele.

Magyarországon rétegelt szélvédőt kell használni, már 1983 óta. Ezt két üveg összeillesztésével készítik, melyeket választólemez tart össze. Rétegelt szélvédő esetén csak a külső rész sérül, ami javítható, de csak akkor, ha időben orvosoljuk a problémát.

Ennek egyik oka, hogy nem eltávolítható az a szennyeződés, mely a repedésbe jutott, ezért a javítást sem lehet ilyen esetben megoldani. A másik oka az azonnali szélvédő javításnak, hogy ha így hagyjuk a repedést, és elindulunk, együtt fog vetemedni a karosszériával, tehát feszültség keletkezik, s ennek következtében a kezdetben még fél centis repedés a többszörösére nőhet.

A repedésnek sok formája lehet (pl. kagyló, kör alakú, vagy kombinált), és legtöbbjét érdemes rögtön javíttatni. Ne habozzon, válasszon minket! Bízza profikra a szélvédő javítást!


A tél és a szélvédősérülések

A hideg idő beköszöntével sajnos egyre gyakoribbak a különböző szélvédősérülések. A hideggel gyorsabb a kátyúképződés, megtörik az aszfalt és autónk könnyebben (pontosabban egyre több helyről) felveri a kavicsokat, burkolatdarabokat.  Hideg időben különösen fontos ezeknek az általában kisebb sérüléseknek a mielőbbi szakszerű javítása. Miért? A válasz a fizikában keresendő.

A szélvédőnkben a belső és a külső hőmérséklet különbsége anyagfeszültséget okoz, ami egy kisebb kavicsfelverődésnél is könnyebben eredményez berepedést. Főleg az üveg alsó oldalán, a fűtéshez közelebb keletkező sérülések okozhatnak nagyobb bajt, hiszen itt még nagyobb a hőmérsékletkülönbség. Tesztek bizonyították, hogy a fűtéshez közel eső részen történő szélvédősérülések hetven százaléka reped be mínusz öt °C alatt, mínusz tíz °C alatt pedig már több mint nyolcvan százalék okoz repedést!

Ha sérülést vesz észre szélvédőjén, forduljon hozzánk mielőbb szélvédőjavításért! Ne kockáztasson, ne várja meg, amíg már nem lesz javítható a szélvédő és mindenképpen cserére szorul!


Tavasszal is a biztonságos vezetés érdekében!

A jó idő beköszöntével is fontos, hogy biztonságosan vezessünk, melynek egyik alap pillére a tökéletes kilátás. A rongálódott szélvédő minden esetben balesetveszélyes, így sürgős javításra szorul! A szélvédőjavítás folyamata és mértéke függ a károsodás típusától!

A tavasszal nem csak a hosszabb nappalok érkeznek el, de több veszélyforrás is előkerül, melyek szélvédőnk károsodásának kiváltó okai lehetnek:

 • Bogarak – Bár hihetetlennek tűnik, azonban léteznek olyan keményebb páncéllal rendelkező fajták, melyek bizonyos sebességnél károkat okozhatnak az autóüvegen.
 • Erdei állatok – Előmerészkednek téli álmukból, és a fás, erdős részeken a legváratlanabb pillanatokban ugorhatnak gépjárműveink elé.
 • Változékony időjárás – Jégeső, zivatar, szélvihar okozta sérülések és kőfelverődés

Ha megtörtént a baj, és sürgős segítségre szorul, szélvédőjavításért keressen fel minket! Legyen bármennyire apró az autóüvegen keletkezett sérülés, idővel komolyabb problémákhoz vezethet!


Miért fontos nyáron fokozottan ügyelni a szélvédőre?

Kánikula, változékony időjárás, dekoncentráció, fáradtság érzet. Általánosságban ezek jellemeznek egy nyári napot, melyet a volán mögött tölt az ember. Nyáron, a szikrázó napsütésben fokozottan kell ügyelni a szélvédőre, és annak tisztán tartására.

Ha nincs megfelelően ápolva és karbantartva a szélvédő, az nyáron a napsütésben könnyen okozhat problémákat. A homályos vagy karcos üvegen a kilátás nem egyszerű, és a napsugarak könnyen megtörhetnek az ilyen felületen, ezzel zavarva a sofőr látását. Ez a probléma gyakran vezethet kisebb-nagyobb balesetekhez. A másik probléma, ami nyáron veszélyeztetheti a szélvédőket, az a közvetlen és hosszú távú napsütés, mely meglazíthatja a ragasztás kötését, illetve sérülékenyebbé teheti a szélvédő felületét.

Igyekezzünk árnyékos helyen hagyni parkoló autónkat, és óvjuk a napfénytől! Ha mégis megtörténne a baj, és szélvédő javításra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken!


A ragasztott és a gumis szélvédő közti különbségekről bővebben

autóüveg javításAz autó szélvédőjének üvegét hagyományosan gumival rögzítik az ablakkeretbe. Az így behelyezett autóüveg képes védeni az utasokat a huzattól, a repülő bogaraktól, felverődő kavicsoktól és általában fokozza a komfortérzetet az autóban.

A legújabb konstrukció a ragasztott autóüveg, ami még ugyan nincs teljes mértékben elterjedve, de megéri elgondolkodni rajta, mert rendelkezik olyan előnyökkel, amelyekkel a gumis rögzítésű autóüveg nem.

A ragasztott szélvédő pozitívuma elsősorban abban nyilvánul meg, hogy biztonságosabbá teszi az autót. Hogyan? Beragasztásával, az üveg merevebbé teszi a karosszériát, így a szélvédő is merevítő elemnek számít. Az így behelyezett szélvédő a különböző üveget ért erőket jól levezeti és átadja. Ezért például fontos szerep jut a merevebb szélvédőnek ütközéskor, mivel segít az energia elvezetésében és kisebb eséllyel törik, ezzel egy plusz balesetforrást kiiktatva. A párás légkör kialakulását esős időben, avagy rosszabb esetben az illesztéseknél való beázás pedig teljes mértékben kiküszöbölhető a ragasztott autóüveggel.

Keressen minket bizalommal és bízza ránk szélvédőjének cseréjét vagy javítását!


A hűvös idő veszélyei a szélvédőre nézve

szélvédőMinden évszaknak megvannak a maga előnyei és hátrányai. A hűvös idő beköszöntével a negatívumok kerülnek előtérbe, főként, ami a gépjárművünket és annak szélvédőjét érinti. Ugyanis a nyár során felverődött kavicsok és por apró karcolásokat okozhattak a szélvédőn, melyek szabad szemmel talán nem is észrevehetőek, ám a hirtelen hőmérsékletcsökkenés következtében könnyedén tovább repedhetnek, esetleg súlyosabb károkat is okozhatnak a szélvédő felületén.

A másik fenyegető tényező a szélvédőre nézve az őszi hónapok során nem más, mint a lehulló ágak és különböző nagyobb, keményebb termések, melyek főként a parkoló autókat veszélyeztethetik, de akár menetközben is okozhatnak baleseteket. A magasból lehulló termések nem csak repedéseket és karcolásokat, de akár töréseket is okozhatnak a szélvédőn.

Ha karcolást vagy repedést észlel gépjárműve szélvédőjén, azonnal forduljon szakértő segítséghez, mert a változékony időjárás még nagyobb károkat tehet az autó üvegezésében! Keressen minket bizalommal, ha megbízható szakemberre lenne szüksége!


Nem akarja hosszú időre nélkülözni autóját? Nem is kell!

Nem akarja hosszú időre nélkülözni autóját? Nem is kell! A szélvédő javításról gyakran terjed az az információ, hogy rengeteg ideig eltart. Ez a valóságban azonban egyáltalán nem biztos, hogy így van. Ha úgynevezett kagylós sérülés keletkezett a szélvédőn vagy esetleg kisebb és vékonyabb repedések éktelenkednek rajta, akkor a probléma rendkívül gyorsan javítható. Ráadásul amennyiben profi megoldást találunk, a szélvédő javítása később nem igényel újabb, kiegészítő szervizeléseket, így ezzel még időt is spórolunk.

Ha pedig egyáltalán nem tudja nélkülözni autóját, akkor se aggódjon! Cégünk profi, precíz szervizelése igen rövid idő alatt zajlik, a szélvédő javítás után pedig azonnal újra használatba veheti autóját, nem kell további időt elvesztegetnie más javításokra vagy egyéb apróságokra.

Ne hagyja, hogy csúnya repedések torzítsák el autója szélvédőjét, hiszen az idő nem akadály! Keresse fel cégünket elérhetőségeink egyikén, és mi extra rövid határidőkkel orvosoljuk problémáját, hogy autója minél előbb teljes pompájában térjen vissza az utakra!


Kőfelverődés? Télen nagyobb bajt okozhat!

Kőfelverődés? Télen nagyobb bajt okozhat!A kőfelverődés, a szélvédő sérülése mindig kellemetlen, és óhatatlanul is bosszúsággal jár, ám amíg a melegebb időjárás idején pár nap halogatás a javításban még nem biztos, hogy tragédiához vezet, a tél nagyobb veszélyeket rejt magában.

A hideg idő könnyen eredményezheti, hogy a sérülés egyre kiterjedtebbé válik, a fagy képes megindítani a repedési folyamatot, ami akár ahhoz is vezethet, hogy a teljes szélvédő cseréjére lesz szükség. Ez pedig csak a kisebbik rossz, hiszen egy apró kőfelverődés akár nagy bajoknak is lehet az okozója. A szélvédő sérülése könnyen balesethez vezethet, akár azért, mert zavarja a látást, ami a téli szürkeségben még nehezebbé teszi a vezetést, akár mert egy ütközés esetén a meggyengült üveg nem ad elég védelmet.

Éppen ezért ne kockáztasson, ha télen kőfelverődés történik, akkor azonnal forduljon szakemberekhez, hogy megtörténhessen a szélvédő javítása! Amennyiben profi megoldásokra és gyors munkára van szüksége, akkor válasszon minket bizalommal Ön is – várjuk műhelyünkben!,


Szélvédőjavítás vagy teljes csere?

Szélvédőjavítás vagy teljes csere?Amikor vezetés közben meghallja azt a bizonyos hangot, ami már szinte biztos, hogy valamilyen kárt tett a szélvédője ablakán, egyből arra gondol, hogy hatalmas összegeket kell kiadnia, hogy kicseréljék azt. Ám nem minden esetben a legjobb megoldás, hogy az egész szélvédőt kicseréltesse.

Nálunk garantált, hogy ha olyan a szélvédő hibája, amihez nem szükséges a teljes lecserélés, pénztárcabarátan csak egy szélvédőjavításra kerül sor. Ne várjon, ne halasza hetekig a dolgot, ugyanis a szélvédő hibák nem csak a vezetés közben zavarhatják az embert, hanem esztétikai szempontból sem mutatnak jól egy szépen fényezett, újszerű autón.

Arról nem is beszélve, ha az autóját a közeljövőben kell vizsgáztatnia, és apró kőfelverődés nyomai láthatók a szélvédőn, rendkívül nagy buktató lehet, ugyanis a látótérben nem lehet sem repedés, sem kőfelverődés. Ilyenkor még a vizsgáztatásért is fizetnie kell, így nem csoda, ha Ön is inkább a szélvédőjavítás mellett dönt.

Ha autója szélvédőjét apró kőfelverődések vagy karcolások csúnyítják, nem kell egyből a legdrágább megoldást választania, a teljes csere helyett dönthet a szélvédőjavítás mellett, mellyel a kilátás olyan lesz, mintha új lenne az üveg.

Szélvédő javítással kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!


A szélvédők repedéseinek problémája nyáron

A szélvédői repedésének lehetősége nyáronAutónk állapotára érdemes kiemelt figyelmet fordítani, és rendszeresen karbantartani, mert ha egy apróbb hibát is észreveszünk bárhol, legyen az a motortérben, vagy külső sérülés, és nem tulajdonítunk neki nagy jelentőséget, előbb vagy utóbb nagyobb kárt is okozhatunk.

Ez a könnyelműség leginkább a szélvédőink állapotát érinti. Ha bárhol észreveszünk egy apró repedést, akkor tegyünk ellene, ellenkező esetben végigrepedhet az üveg, és teljes szélvédő cserére lesz szükség. Télen nagyobb az esély arra, hogy szélvédőink teljesen tönkre mennek az éjszakai fagyoknak és a kátyús utaknak köszönhetően, ám nyáron is számolnunk kell a szélvédő megrepedésével, ha korábban sérülés érte a felületet! A fűtéshez, hűtéshez közel lévő apró repedések, főleg a szélvédő aljában keletkezett sérülések, még inkább veszélyesek, mert azok a kisebb sérülések repedhetnek tovább, ahol a hideg-meleg levegőt az autó a szélvédőre fújja. A hideg-meleg kölcsönhatása veszélyes kapcsolat egy sérült szélvédőre nézve!

Ha nem szeretne kockáztatni, továbbá jelentős kárt okozni autójának, ezzel akár saját testi épségét is veszélyeztetve, akkor keressen fel bennünket, és még idejében orvosoljuk a hibát!


Mit tegyünk kőfelverődés esetén?

Mit tegyünk kőfelverődés esetén?Itthon sajnos még a forgalmas utakon is gyakori, hogy rengeteg kátyúval találkozik az autós, ami a legóvatosabb vezetés mellett is könnyen kőfelverődéshez vezethet. Ezeket, noha apró hibáknak tűnhetnek csupán a szélvédőn, érdemes minél előbb kijavíttatni, hogy elkerüljük a későbbi nagyobb kellemetlenségeket!

De mit tehetnek az autótulajdonosok az ügy érdekében addig, amíg eljutnak egy műhelybe?

Fontos, hogy a szélvédő apróbb hibáit lehetőleg tisztán tartsuk, hiszen így a későbbi javítás is egyszerűbb lesz. Ennek érdekében az a legjobb, ha rögtön az észlelés után leragasztjuk a kőfelverődés nyomát. Mindemellett érdemes észben tartani, hogy a repedések javítására jó, ha azonnal sor kerül! Nyilván nem mindenkinek van ideje rögtön felkeresni egy szakembert, de gondoljunk arra, hogy egy kis repedés javítása gyorsabb és egyszerűbb, mint megvárni, hogy esetleg a szélvédőcserére is szükség legyen – márpedig elég egy óvatlan pillanat, és a feszültség tovább repesztheti a szélvédőt!

Gyors megoldást keres, és profi munkára lenne szüksége? A szélvédőjavítást bízza ránk!

A szélvédő javítás fontossága nyáron

A szélvédő javítás fontossága nyáronA gépjárművek esetében a szélvédők elsősorban védelmi funkciót töltenek be, így ahhoz, hogy megfelelő biztonságot nyújtsanak a különböző környezeti tényezőkkel szemben, nem szabad félvállról vennünk az apró sérüléseket, repedéseket az üveg felületén, ugyanis a hanyagság miatt további következményekkel kell számolnunk

A szélvédő javítását mindenképp bízzuk szakemberre, aki először megvizsgálja a sérült felületet, majd meghatározza annak mértékét. Ha szerencsénk van, javítópasztával orvosolható a hiba, azonban, ha nagy mértékű sérülésről van szó, az akár az egész szélvédő cseréjét is jelentheti!

Nyáron a kavicsfelverődés okozta hibák elhanyagolása komoly problémát okozhat, ugyanis egy ilyen felületi sérüléssel rendelkező üvegen, ha felmelegszik a napon, a klíma beindítása után óriási hajszálrepedések is keletkezhetnek, amivel végérvényesen megpecsételhetjük a szélvédőnk sorsát!

Válassza időben a szélvédő javítást, melyhez kérje bátran kollégáink segítségét!


Fordítson kiemelt figyelmet szélvédőjének állapotára a tél előtt!

Fordítson kiemelt figyelmet szélvédőjének állapotára a tél előtt!A biztonságos vezetés egyik alapfeltétele, hogy az autóvezető tökéletes látási viszonyokkal rendelkezhessen, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a szélvédő megfelelő állapotban legyen. E szempont főleg a téli időszakban fontos, hiszen az évszakban számtalan esetben fordul elő a pára vagy fagy, melyet csakis tökéletes szélvédővel lehet átvészelni!

Mielőtt még beköszönte az erőteljesebb csapadékos időszak, ellenőriztesse szélvédője állapotát, és bármilyen kisebb felületi sérülés esetében vegye igénybe szélvédő javítás szolgáltatásunkat, ugyanis a legapróbb repedések is az autóüveg teljes szétrepedését is eredményezhetik! Ha szélvédője kiváló állapotban van, már csak a megfelelő fagyálló beszerzéséről kell gondoskodnia, amelyből már számtalan típus elérhető a piacon.

Készüljön fel már most a télre, gondoskodjon az autóüveg védelméről! Forduljon hozzánk bizalommal ellenőrzés és szélvédő javítás céljából, hiszen első a biztonság!

 
 
autóüveg telephely autóüveg munkáink/személyautók autóüveg munkáink/teherautók/buszok
 

Autouveg.lap.hu | Szelvedojavitas.lap.hu | Autolampa.lap.hu | Impresszum és Tárhely Szolgáltató